24 – sista säsongen?

Jag skrev om serien 24 förut och nu har jag tittat klart på alla åtta säsonger som finns på Netflix. Jag har också börjat titta på den nionde säsongen som nu går på teve. Den heter “24: Live another day”. Jag har sett 10 avsnitt och jag tror att det är 12 på hela säsongen. Man undrar lite om det här är den sista säsongen. Det känns nästan så med tanke på att den har ett speciellt namn. Dessutom tycker jag att det vore passande om det var den sista säsongen. Man kan inte fortsätta med en serie hur länge som helst. Till slut kommer det att bli en dålig handling. Okej, serier som “Days of our lives” har ju inget slut, den har väl typ pågått sedan 60-talet, men det går inte att jämföra. Dels för att den redan är en dålig serie och dels för att det är en helt annan typ av handling.

Det blir på något vis inte så verklighetstroget om Jack Bauer (huvudpersonen) ska rädda världen om och om igen, att han alltid ska klara sig från ditten och datten och bli hjälten. Det räcker nu. Jag gillar verkligen serien, det är en av de bästa serier jag sett, men jag vill inte att den ska förstöras. Jag ser mycket hellre att man avslutar den i tid. Det värsta som finns är bra serier som inte har något riktigt slut. Man vill ha ett slut, och jag hoppas att den här serien slutar med att Jack antingen får det bra eller dör. Kanske allra helst att han dör, för man vet ju att han aldrig lyckas ha det bra en längre tid. Han har alldeles för många fiender och inre demoner och fajtas med. Jag hoppas på det bästa!

Leave your comment