Åk till Dalarna i sommar!

Jag antar att ni alla sitter och drömmer om sommaren nu, som känns så avlägsen men som ändå börjar anas där borta i horisonten när dagarna lir ljusare och solen påminner lite om vår då och då. Därför tänkte jag passa på att tipsa er om ett semestermål som jag tycker att ni ska besöka, och det är Dalarna. Kanske Sveriges vackraste landskap! Och extra vackert är det ju på sommaren. Jag var där för några år sedan under midsommar och det är nog den finaste midsommaren jag har haft. Det är liksom kärnan i midsommar som finns där, med alla folkdräkter och fioler. Så mitt tips är: åk till Dalarna i sommar, och gärna på midsommar!

Kolla upp mindre firanden

Om ni nu planerar en tripp till Dalarna under midsommar så kommer här ett tips: kolla upp lite mindre firanden. Det finns jättestora sådana, med tusentals människor, men det blir liksom inte lika roligt kan jag tycka. Man går miste om det där lilla och genuina. Midsommarfiranden med stång och spelmanslag finns liksom i var och varannan by i Dalarna, så jag tycker att man ska hitta något som är lite mindre. Det kommer att bli en finare upplevelse, och inte lika mycket turister som förstör (hehe).

Bo bra
Jag har också ett tips gällande bonde: http://www.greenhotel.se/ måste ni absolut kolla in och överväga. Det är precis så mycket Dalarna som det kan bli. Otroligt vackert och jättemysigt. Och det ligger väldigt lagom till också tycker jag, med hyfsad närhet till olika orter i Dalarna. En bra plats att utgå från om man vill åka runt lite.

Missa inte gruvan
Det sista tipset är att jag tycker att man definitivt måste göra en tur till Falu Koppargruva. Det är verkligen en spännande miljö när man får gå ner i gruvan och höra hur det var att arbeta där. Otroligt intressant. Gör det!

Leave your comment