Det nya året har börjat bra

Som så många andra passade jag på att avlägga en nyårslöfte på tolvslaget, men jag kände inte att jag ville berätta om det innan jag såg att jag åtminstone kunde börja utföra det. Det är ju så med nyårslöften att man oftast inte kan hålla dem, och går man då runt och berättar folk vad man har lovat blir det som ett moln av dåligt samvete så fort man misslyckas. Egentligen angår det ju ingen annan än en själv, och då tycker jag gott att man kan hålla det för sig själv en stund. Fixar man det så är det bra, och man behöver inte ens berätta att det var ett nyårslöfte utan kan bara nöja sig med att man gjorde något bra för sig själv. Fixar man det inte har man bara sig själv att skylla, och då får man ta de känslorna med sig själv. Så tänker i alla fall jag.

Nu undrar ni kanske vad det var för nyårslöfte jag hade. Det var absolut inget unikt utan något som väldigt många har – nämligen att gå ner i vikt. Hittills har det gått väldigt bra. Jag har visserligen inte gått ner så mycket, men jag tror på en långsam och sund viktnedgång. Jag skulle aldrig få för mig att testa olika dieter, leva på soppa eller svälta mig själv för att få snabba resultat. Jag tror inte heller att det håller i längden. Vill man ha något som består så måste man förändra sin livsstil, och det gäller både mat, träning och även sådana saker som till exempel sömn.

Jag har försökt äta nyttigt, d.v.s. jag har ätit mer grönsaker och sund mat, låtit bli skräpmaten och också försökt ta mindre portioner och tänka på hur och när jag äter. Jag har också rört på mig mer, och faktiskt också skaffat ett gymkort. Jag promenerar till jobbet varje dag, jag tar trappor istället för hiss, och nu tränar jag alltså också på gym ibland. Jag försöker göra det minst en gång i veckan, men jag har inte riktigt fått till någon rutin där än. Det är ju så att man måste avlägga tid för träning och försöka få det att passa med resterande livet.

Hittills har jag i alla fall gått ner två kilo och jag är jättenöjd! Man ska inte heller bara fokusera på kilon eftersom man bygger muskler när man tränar och de väger mer än fett. Det som det märks mest på är måttbandet, och förhoppningsvis snart också på kläderna!

Leave your comment