Ett öga för tv-serier

Är ni likt jag en tv-serienörd? Jag fullkomligt älskar det och slukar allt som kommer i min väg. Tittar gärna på flera serier samtidigt, alltså inte samtidigt på olika tv-apparater utan varvar mellan i alla fall ett par tre stycken åt gången. Det finns dem serierna som jag tittar på bara för att man måste och så finns det dem som jag har sett säkert fem gånger om. Ett exempel är den amerikanska sitcomserien Vänner, eller Friends som den heter egentligen.

Det finns inte många som inte vet vilken tv-serie Vänner är och att ha missat se den kan nästan ses som en bravur. De senaste tio åren har nämligen just denna tv-serie visats om och om på Kanal 5, jag minns det själv när jag var yngre, då älskade man när det råkade vara Vänner på tv:n, dock följde man ju inte varje avsnitt men det var ändå charmen med hela serien, man behövde inte ha sett alla för att förstå.

I tre års tid har jag sett just Vänner-boxen om och om igen, det är ett trevligt inslag i vardagen och det är bara ett tjugo minuter långt avsnitt undertiden man äter middag för att dra ett exempel som går hem ofta. Jag tycker att tv-serier faktiskt kan vara bättre än filmer och älskar varje gång det kommer fram nya serier som man inte sett. En annan härligt pirrande känsla är när nya avsnitt släpps, man får liksom aldrig nog av denna spänning som ligger i luften när man sitter där och längtar efter att få se hur det förra avsnittet fortsätter!

Mitt tv-serietittande kommer förmodligen att komma tillbaka i denna bloggen och har ni förslag på riktigt bra tv-serier som ni följer, följt eller kanske bara hört talats om så är jag väldigt nyfiken och hoppas att ni lämnar en kommentar!

Leave your comment