Förlängning av sommaren

Nu så här mitt i vintern är det självklart att man börjar längta lite till sommaren, speciellt eftersom det har varit så nedrans kallt. Det känns som om det är evigheter tills det blir vår och solen börjar titta fram igen – just nu är det bara mörker och kyla. En del säger att man inte ska sitta och tänka på sommaren, för då blir det bara värre när man inser att det fortfarande är snö och minus 20° grader ute. Jag håller inte med, att tänka på vad jag ska göra i sommar gör det lite lättare att härda ut, och en av de saker som jag ska göra är att förlänga sommaren. Inte genom trolleri eller så, utan genom ett enkelt och inte speciellt dyrt knep.

Släpp in solen, stäng ute kylan
Vad jag ska göra är lika enkelt som genialt (visst är jag blygsam?). Jag ska låta glasa in altanen och på så sätt skapa ett lite enklare uterum. Det kommer kanske inte att gå att använda så väl när det börjar bli riktigt kallt, men borde förlänga den tid jag kan vistas ”utomhus” med minst ett par månader, och det är det värt. Jag funderade ett tag på att skaffa mig ett uterum med isolering och uppvärmning men kom fram till att inglasning av altanen skulle räcka mer än väl, med tanke på skillnaderna i pris.

Göra det själv?
Till att börja med tänkte jag att jag skulle sköta inglasningen själv, men efter noggrant övervägande har jag kommit fram till att det nog är bäst att låta de som kan sin sak sköta inglasningen. Jag tror att risken att jag skulle fumla till det är lite väl stor… Så jag har vänt mig till Uterumsmästarna som jag hört ska vara pålitliga för att boka tid för en inglasning, gärna så tidigt som möjligt under våren (så att jag kan börja använda den inglasade verandan så tidigt som möjligt).

Leave your comment