Inredningsinspiration

Inspiration till inredning finns nästan överallt. Slår man på teven eller bläddrar igenom en tidning kommer man nästan säkert att stöta på något som handlar om inredning. Det räcker att gå in i en vanlig mataffär för att hamna bland ljuslyktor och tavelramar.
Den som aktivt söker inspiration kan välja bland många olika inredningsmagasin, hemsidor, bloggar och tv-program. Här kommer några av mina favoriter på teve!

Sommar med Ernst
Ernst är väl en märklig människa. Den påhittigheten han har inom sig skulle man gärna vilja ta del av. Som tur är kan vi ju göra just det i hans inredningsprogram. Allt han gör verkar kunna bli konst, oavsett om det är en pinne från skogen eller en soppslev från vinden.
Hans senaste projekt var det maffiga orangeriet, som fick en ny kostym. En väldigt snygg detalj där var det härliga växthuset som även fungerade som ett uterum. Ett sådant skulle man ha! Med lite efterforskningar visade det sig att det var Uterumsmästarna som hjälpte Ernst med detta. Ja, självklart gör han ju inte allting helt på egen hand.

Äntligen hemma
Vem skulle inte vilja bo granne med Martin Timell! Tänk att vara så händig som han är. Det kan handla om allt från att rusta upp ett helt hus till att bygga en smart säng med förvaring. Martin lyckas alltid charma oss med sina lösningar.
Äntligen hemma är en bra mix av olika människor med olika talanger. Man hittar alltid något intressant, oavsett om det är takläggning eller soffkuddar man är intresserad av. Martin och hans gäng levererar!

Bygglov
Gänget i Bygglov reser runt i Sverige och gör om hemma hos folk som tröttnat på sin inredning eller fastnat någonstans utan möjlighet att komma vidare. Ett sådant besök vore ju inte helt fel. Vissa saker är väldigt nytänkande, och kan kanske vara svårt att ta till sig för en del, men det roligaste med inredning är ju att man kan plocka russinen ur kakan och välja de delar man gillar bäst.
Matte, Willy och Madeleine lättar upp stämningen med sina personligheter, och programmet blir ibland lika mycket komedi som inredning.

Leave your comment