Komponera din egen matkasse!

Att få en matkasse hemkörd direkt till dörren för att spara tid, och slippa handla, är trevligt. Men för vissa är det lite av en skräckblandad förtjusning. Att ge upp makten över maten kan vara svårt. Men för den som ändå vill ha bekvämligheten i hemkörda matkassar, utan att ge makten över middagsbordet till vilt främmande människor, finns det alternativ. Det finns ju faktiskt inget som säger att den matkasse du beställer hem inte kan komponeras av dig, eller hur? Vissa butiker och matkasseleverantörer har numera börjat erbjuda den tjänsten. Du komponerar matkassen, de plockar i hop den, och så kommer den hem till dig.

Att handla din matkasse på det sättet, “över nätet” har fler fördelar än de uppenbara. Att du sparar tid och kraft på att inte behöva åka till affären och irra runt är ju självklart. Men det faktum att du kan sitta i lugn och ro hemma innebär också att det är lättare att gardera sig mot impulsköp. Dessutom är det lätt att avgöra precis vad det är du behöver. I längden kommer det att innebära en besparing, som något uppväger det pris du betalar för tjänsten.

Å andra sidan kan man ju också se det som en nackdel. En del av charmen med att få färdiga matkassar hemskickade är ju den inspiration och matglädje spännande recept och råvaror kan skänka. Det är svårt att experimentera själv. Och komponerar du din egen matkasse finns det stor risk att det går rutin i det hela. För att inte tala om att du kanske inte är en kostexpert, och inte kan garantera en fullt så sund och varierad kost som en utbildad dietist. Det är lätt att välja mat som smakar gott varje dag i veckan, och undvika variation. Så båda sätten har sina för- och nackdelar.

Leave your comment