Mer om mode

I det här inlägget tänkte jag tipsa om något modeinriktat som många av oss knappt tänker på att det går att göra mode av, nämligen ullstrumpor. Har hittat lite e-butiker som säljer dem och tycker att det är så otroligt häftigt att man lyckats göra mode och design av något så alldagligt!

Men mjuka paket, kan det vara något att ha? Jo, så är det faktiskt. Många barn kanske inte direkt hurrar över mjuka paket, men vet ändå att det är ett nödvändigt lidande varje år. Något som de måste stå ut med, och som är en del av julfirandet, ungefär som Kalle Anka. Och vi som är lite mer vuxna vet att uppskatta mjuka paket, speciellt om det är lite annorlunda, och bra kvalitet. Ullstrumpor är något som passar för båda. Ullstrumpor för barn är perfekta kläder, lätta att hålla rena, praktiska, och håller värmen ytterst väl. För vuxna är ullstrumpor något lite mer exklusivt, lite bättre än de flesta andra material. och så är de som sagt praktiska.

Att nämna ullstrumpor och julklappar i samma andetag för tankarna till vinter, kyla, och behov av att hålla fötterna varma. och så är det ju; ullstrumpor håller värmen mycket bra, samtidigt som fötterna får andas. Det finns egentligen inga alternativ, som kan mäta sig med ullstrumpor på det sättet. Men andra sidan av saken är att ullstrumpor faktiskt passar på sommaren, och inomhus, också. Den instinktiva känslan av att fötterna kommer att bli stekheta och svettiga stämmer inte. Av samma skäl som ullstrumpor fungerar på vintern fungerar tunna ullstrumpor på sommaren. De andas bra och absorberar fukt utan att börja lukta. Fina ullstrumpor med spännande mönster är en bra julklapp till barn som vuxna.

En nackdel många nämner med strumpor i ull är att de är svåra att tvätta. Och ja, de ställer väl kanske lite högre krav än slit och släng-strumpor, men å andra sidan behöver de inte tvättas lika ofta. Ull är av naturen smutsavstötande, så de behöver inte tvättas särskilt ofta. Låt dem torka, och borsta av dem, och de håller sig rena och fina så länge att du tror att det är magi.

Leave your comment