Paketerat eller skräddarsytt event på teambuildingen?

Om ni har tänkt er att arrangera företagsfest med teambuilding på ert företag så kan ni välja mellan ett färdigpaketerat eller ett skräddarsytt event. Vid en första anblick kan det låta som om ett skräddarsytt event är det allra bästa; men det behöver inte alls vara på det viset. Skräddarsytt behöver ju inte alltid betyda att det passar just ert företag, utan kan lika gärna innebära experimenterande, som kanske eller kanske inte lyckas. Vill det sig riktigt illa, så kan ett skräddarsytt event få helt motsatt effekt, om det visar sig att innehållet inte fungerar.

Men fördelen med färdigpaketerade event är ju att de provats av andra företag tidigare, och satts ihop av en professionell eventbyrå (som tex Eventosaurus eller någon av de tiotals andra som finns bara i Stockholmsområdet). Även om allting inte passar till alla företag, så finns det ju en hel del att välja mellan. Det borde vara en lätt uppgift att hitta ett färdigpaketerat event som verkar passa för er teambuilding. Lite grann som att ta det säkra före det osäkra. De färdigpaketerade eventen är ju färdigpaketerade helt enkelt för att de visat sig att de fungerar, och för att de är populära. Och sedan är ju frågan vem som ska skräddarsy ert event? Har ni tänkt att göra det internt på företaget, så kan det kanske lyckas, men kommer att ta mycket tid och kraft från ert ”riktiga” arbete. Samtidigt så är det ju så att ni, uppriktigt talat, försöker er på något som ni inte är kvalificerad för. Att arrangera ett event är inte lätt, och ska det specifikt användas för teambuilding blir det ännu svårare.

Så i stort sett kan man säga att det är bättre med färdigpaketerade event. Ni vet vad ni får, de som arrangerar det har nödvändiga erfarenheter, och risken för att något ska gå fel är liten. Dessutom finns det ju, som sagt, en stor mängd att välja mellan. Det är stor risk att något mycket likt det ni skulle skräddarsy redan finns färdigpaketerat.

Leave your comment