Recepttips: Kladdkaka

Jag tänkte passa på att tipsa om ett himla bra recept på kladdkaka. Kladdkaka är ju alltid gott, och det är inte direkt svårt att göra. Men det som är så bra med det här receptet är att man kan göra smeten direkt i kastrullen som man smälter smör i. Man slipper extra disk och det känns bara som att det går snabbare och enklare. Man kan slänga ihop en kladdkaka lite snabbt när man ska få besök är när man bara är sugen på något gott. Så här kommer receptet!

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Florsocker till garnering
  • Vispad grädde som tillbehör
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  3. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
  4. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna och pudra sedan över florsocker och servera med vispad grädde. Eller glass eller frukt om man hellre vill det. Beroende på hur kladdig man vill ha kakan kan man själv bestämma hur länge den ska vara inne, men det är bra att man har provat några gånger innan man eventuellt ska bjuda på fika eftersom man annars riskerar att stå där med en kaka som mest liknar smet om man haft den inne för kort tid.

Leave your comment