Tips på vitare tänder

Alla har vi någon gång tittat oss själva i spegeln och tänkt tanken. “Tänk om jag hade vitare tänder”. Om vi inte tänkt så hade vi inte haft så många tandblekningsprodukter i butikerna som vi har. Det som jag har funderat mycket över är om det finns något vetenskap bakom vad som gör att ens tänder gulnar. Som jag vet är det kaffe och tobak som missfärgar tänder. Men när jag tittar på min kära fars tänder så verkar han vara lite immun mot yttre medel. Karln har snusat och pimplat kaffe större delen av sitt liv så han borde ha missfärgningar, men icke. En själv är betydligt yngre, aldrig snusat eller rökt och dricker knappt kaffe och här ser det ut som att jag käkat jord. Nu har jag dock vitare tänder en min far och jag ska dela med mig på mina tips på hur du får vitare tänder.

Börja med att Googla tandläkare i kombination med den ort du bor i, exempelvis “tandläkare lund”. Gå sedan till deras tjänster, erbjuder de tandblekning, kanon! Gå till kontakt, ring och boka tid. Klart. För låt oss vara ärliga. Du kan skippa dina cigaretter, det håller jag med om. Men kaffet? Kommer det ens funka och varför? För att få lite vitare tänder? När det finns kompetens personal och kunniga tandläkare så bör man ta deras hjälp till att sköta dina tänder. Tror verkligen inte på tandblekning hemma i vardagsrummet och inte heller huskurer, fastän det kanske hjälper vissa att använda gurkmeja till att borsta tänderna, jag avstår. (jag har hört om folk som använder gurkmeja och kokosolja som tandkräm. 

Varför ska man då har vita tänder undrar du? Är det enbart fåfänga? För min del är det enbart fåfänga med kan säkert finnas andra orsaker som rena tänder och dylikt.

 

Leave your comment