Våga mer i köket

Ni kanske är som jag, gillar att laga mat men bara om det är lite krångligare än vanligt. Och när jag menar krångligt så menar jag kanske inte processer som är timslånga och där det krävs en expertis utöver det vanliga. Nej, helt enkelt maträtter med en touch av de smaker som man i vanliga fall inte kombinerar eller annars äter i huvudtaget.

Igår hade jag en vän över på middag, det hela skulle inte bli något speciellt, men jag vet ju hur jag är så trots den enkla tanken om maten så började jag tina upp fläskytterfiléer och bacon, koka sötpotatis och hacka lök. Det hela slutade i en härlig ugnsbakad fläskfilegryta med sötpotatis samt melon serverat till. Det var ljuvligt och helt utan recept. Jag följde min instinkt och hade i lite av varje, det jag i mitt egna huvud blir gott tillsammans och komponerar sedan ihop en rätt jag aldrig mer kommer kunna göra likadan.

Jag tror inte man ska vara så rädd i köket, eller ja, för knivar, varma plattor osv. så klart, men inte just för att laga efter egen känsla. Det är så härligt och roligt att få tänka lite själv och bara göra, istället för att stå med näsan i en kokbok och följa varenda steg och bli livrädd om man råkar ha i en halv tesked för mycket mjöl. Vi alla vet den känslan! Är man sin egen kock så blir man aldrig rädd, man bara kör och tänker att det ordnar upp sig, och gör det inte det så finns det antagligen en pizzeria i närheten.

Leave your comment